Taboulé van Quin
Dieet type: Veganistisch
bijgerecht
4 personen

Ingrediënten

60 g quinoa
80 g kleine bloemkoolroosjes
2 grote tomaten, zonder zaadjes en in blokjes van 1 cm
1 Libanese (kleine) komkommer (of 1 gewone komkommer), geschild, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd en in blokjes van 3 mm
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 bosje gehakte bladpeterselie of 1 bosje wilde kruiden (b.v. zevenblad, paardenbloemblad, etc.)
1 bosje koriander
1 bosje gehakte munt
½ tl piment
½ tl kaneel
sap van 1 limoen
80 ml extra vergine olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout
wat hazelnootolie, ter garnering
(optioneel) babyromanasla, voor erbi

Bereiding

Kook de quinoa in anderhalf keer zoveel water gedurende ±10 minuten. Laat in zeef uitlekken.

Voeg de groenten, de kruiden en de specerijen toe en schenk het limoensap en de olie erbij. Meng alles met je handen grondig door elkaar en breng op smaak met zwarte peper en zout. Besprenkel eventueel met hazelnootolie en serveer met de babyromanasla.

Bewaren

Heb jij bewaartips? Stuur ze dan aan mij door!