Rabarber crumble
Rabarber crumble
Dieet type: Veganistisch
bijgerecht
4 personen

Ingrediënten

Voor de compote
500g rabarber
100g suiker
50 ml water
50ml sinaasappelsap

Voor de crumble
50 g plantaardige boter
50 g suiker
50 g bloem
50 g havermout
50 g gehakte noten (mix)

Bereiding

Verwarm vast de oven voor op 170 graden en begin dan met het maken van de compote.

Voor de compote:
Breng de suiker samen met het water en sinaasappelsap aan de kook. Haal de rabarber af en snijd de stelen in stukken van 1-2 cm. Voeg deze toe aan de pan. Laat het onder regelmatig roeren in zo’n 20 minuten tot moes koken op middelhoog vuur. Maak intussen de crumble.

Voor de crumble:
Kneed de boter zacht en roer met een vork de suiker, bloem, havermout en gehakte noten erdoor tot het een kruimelstructuur wordt. Strooi de kruimels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Verdeel de warme rabarber-compote in 4 bakjes en bestrooi met de crumble.

Bewaren

Heb jij bewaartips? Stuur ze dan aan mij door!