Minimuffins
Minimuffins
Dieet type: Veganistisch
bijgerecht
personen

Ingredi├źnten

25 g vegan boter + een klontje voor het invetten van de vorm
2 handen vol met brandneteltoppen, 7-blad en daslookblad
190 g zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels fijngeraspte vegan Parmezaanse kaas
een snufje zout
een flinke mespunt versgeraspte nootmuskaat
1,75 dl amandelmelk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ┬░C. Vet een muffinvorm in met wat boter, of zet papieren bakjes in de vormpjes. Snijd de brandneteltoppen, 7-blad en daslookblad in stukjes (verwijder eventueel de dikke delen van stelen) en stoom ze 4 minuten. Schenk het geheel in een schone theedoek om het vocht eruit te halen. Roer het meel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, het zout en de nootmuskaat in een kom door elkaar. Klop in een andere kom de melk, de gesmolten boter door elkaar. Roer deze 2 mengsels door elkaar. Voeg dan de gestoomde wilde groenten toe. Klop niet te stevig, anders worden de muffins niet lekker zacht (het geeft niet als er wat klontjes in blijven zitten). Het moet een vochtig deeg zijn. Verdeel het deeg over de vakjes van de muffinvorm. Bestrooi met de resterende vegan Parmezaanse kaas en zet 15 minuten in de oven, tot de muffins rijzen en goudbruin worden. Laat op een rooster afkoelen of eet ze direct als ze uit de oven komen.

Bewaren

Heb jij bewaartips? Stuur ze dan aan mij door!