Hummus van bietjes en walnoten
Dieet type: Veganistisch
bijgerecht
4 personen

Ingrediënten

50 g walnoten
1 tl komijnzaad
15 g oud brood zonder korstjes, in stukken gescheurd
200 g gare bietjes (niet in het zuur), in blokjes
1 el tahini (of pindakaas zonder stukjes)
1 grote teen knoflook
geperst sap van 1 citroen
wat koolzaad- of olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4. Rooster de wàlnoten 5-7 minuten op een bakplaat in de oven tot ze geuren. Laat afkoelen. Verwarm een kleine droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de komijnzaadjes terwijl je de pan schudt, tot ze donkerder worden en gaan geuren - dit duurt minder dan een minuut; laat ze niet verbranden. Doe ze in de vijzel en stamp de nog warme zaadjes fijn. Doe het brood en de geroosterde noten in een foodprocessor of blender en zet deze aan tot je fijne kruimels hebt. Voeg de bietjes, tahini ( of pinda-kaas), het grootste deel van de knoflook en komijn, het sap van½ citroen, ½ el olie, wat zout en peper toe. Pureer tot je een dikke pasta hebt. Proef en breng op smaak met nog wat komijn, knoflook, citroen, zout en/of peper. Pureer nogmaals. Roer er wat olie door als je de hummus wat smeuïger wilt hebben. Zet in de koelkast tot je de hummus nodig hebt (je kunt hem een paar dagen bewaren). Dien op kamertemperatuur op.

Bewaren

Heb jij bewaartips? Stuur ze dan aan mij door!