Geroosterde wortelen met tahinyoghurt
Dieet type: Veganistisch
Voorgerecht
4 personen

Ingrediënten

3 eetl. ahornsiroop 2 eetl. olijfolie
1 eetl. korianderzaad, geroosterd en licht gekneusd
1 ½ theel. komijnzaad, geroosterd en licht gekneusd
3 takjes tijm 1,3 kg wortelen, geschrapt, in repen van 2 cm x 6 cm
1 ½ eetl. korianderblad, grof gesneden
zout en zwarte peper

Ingrediënten voor de tahin-yoghurt:
40 g tahin
130 g kokos yoghurt Griekse stijl
2 eetl. citroensap
1 teen knoflook, geperst

Bereiding

Verhit de oven tot 220 °C.
Doe alle ingrediënten voor de tahin-yoghurt in een middelgrote kom met een snuf zout. Roer alles door elkaar en zet opzij.

Doe de ahornsiroop met olie, koriander- en komijnzaad en tijm in een grote mengkom met 1 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper. Meng de wortelen erdoor tot ze met een laagje ahornsiroop zijn bedekt, spreid ze uit op een grote bakplaat en rooster ze 40 minuten in de oven; schep ze rustig een of twee keer om tot ze gaar zijn en glanzen.

Schik de wortelen op een grote schaal of op borden. Serveer ze warm of op kamertemperatuur, met een schep saus erover en bestrooid met de koriander.

Bewaren

Heb jij bewaartips? Stuur ze dan aan mij door!