Crackers met wilde pesto
Crackers met wilde pesto
Dieet type: Veganistisch
bijgerecht
personen

Ingrediënten

Crackers:
1/2 cup zonnebloemzaad
1/4 cup lijnzaad
1/4 cup sesamzaad
2 soeplepels chiazaad
1/2 theelepel zout
1/2 cup rijstmeel
1/2 cup kikkererwtenmeel
1/2 cup water
1/3 cup olijfolie

Wilde pesto:
Verzamel een vergiet aan wilde kruiden zoals: zevenblad, muur, beetje paardenbloemblad etc.

Bereiding

Crackers:
Zet de oven aan op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten in een kom. Voeg het water en de olie toe en meng goed door elkaar. Laat 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in tweeën en rol het dun uit tussen twee vellen bakpapier tot ongeveer 3 mm dik. Leg op het bakblik en sprenkel eventueel nog wat zoutvlokken erover. Bak de crackers tot goudkleurig in ongeveer 15-20 minuten.

Pesto:
De wilde kruiden goed wassen en droog maken. Dit gaat in de keukenmachine met 1 klein teentje knoflook, een handje hazelnoten en wat geraspte oude kaas. Laat de machine draaien en voeg gaandeweg olijfolie toe tot het een smeuïge massa is. Voeg nog een kneepje citroensap toe en proef of het zout genoeg is.

Bewaren

Heb jij bewaartips? Stuur ze dan aan mij door!