Aspergesoep
voorgerecht
personen

Ingrediƫnten

600 gram witte asperges
2 uien
2 tenen geperste knoflook
1,5 liter heet water
2 groentebouillonblokjes
50 gram bloem
3 eetlepels olijfolie
1 dl amandelmelk
1 dl amandelroom
Handje bieslook
Peper & zout

Bereiding

Was de asperges en snijd de uiteinden eraf. Schil de asperges en snijd ze in stukken van +/- 5 cm. Houd de schillen, uiteinden en kopjes apart. De kopjes worden op he tlaatst in de soep gedaan. Snijd de ui en knoflook in stukken.

Maak groentebouillon. Kook de schillen en de harde uiteinden van de asperges 15 minuten in 1,5 liter water. Zeef de vaste delen er uit. Voeg de groentebouillonblokjes toe. Laat dit nog even apart staan.

Verhit de soeppan met olijfolie en bak de ui, knoflook en uiteinden van de asperges gaar. (bewaar de kopjes voor later) Voeg de bloem toe aan de soeppan en roer het geheel 1 minuut door. Giet de groentebouillon beetje bij beetje al roerend toe. Laat het water koken. Als het water kookt, dan kun je de stukken asperges toevoegen. Laat de asperges voor ongeveer 7 minuten mee pruttelen op laag vuur, totdat je de asperges gemakkelijk kan doorprikken met een vork. Giet de amandelmelk en de amandelroom bij de soeppan. Pak een keukenmixer en mix de inhoud van de soeppan tot een glad geheel. Voeg hierna de kopjes van de asperges toe aan de soeppan en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel wat zout. Snij de bieslook in stukken en voeg deze ook toe aan de soep. De vegan aspergesoep is nu klaar.

Bewaren

Heb jij bewaartips? Stuur ze dan aan mij door!