Kruidige pompoensoep
Kruidige pompoensoep
Dieet type: Glutenvrij, Vegetarisch
soep
4 personen

Ingrediënten

1 middelgrote biologische Hoikkaido pompoen
1 grote ui 3 theelepels kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder of duimgrote verse gember geraspt
2 teentjes knoflook
Keltisch zeezout
1/2 citroen
1,5 liter water
zure room
een paar takjes peterselie

Bereiding

Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snij nu de helften in schijven. Snij de ui in grove stukken. Leg de pompoen en de ui met de knoflook in de schil op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster bij een temperatuur van 180 °C tot de schijven aan de onderkant karamelliseren. Draai ze om en strooi het kerriepoeder en de gemberpoeder er over en laat ook de andere kant karamelliseren. Haal de velletjes van de knoflook tenen af en doe alles in een pan. Voeg ± 1,5 liter water en twee theelepels zout toe. Aan de kook brengen en met de staafmixer het geheel pureren. Voeg naar smaak citroensap toe. Als garnering een schepje zure room en bestrooien met gehakte peterselie.

Bewaren

Heb jij bewaartips? Stuur ze dan aan mij door!