Ingrediënten

45 gram hele havervlokken
45 gram oersuiker
2 eetlepels kokosolie
90 gram speltmeel
50 gram amandelmeel
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
2 biologische eieren
200 gram appel, grof gehakt
50 gram rozijnen

Benodigdheden

Oven op 180°C
Ingevet bakblik met een doorsnede van 25 centimeter

Bereiding

Doe de havervlokken in een kom en overgiet met 175 ml heet water. Roer de suiker en de kokosolie hierdoor en laat 15 minuten staan. Meng in een andere kom de droge ingrediënten. Schil en hak de appel ondertussen in stukjes. Voeg de natte bij de droge ingrediënten en voeg de appel toe. Meng goed door elkaar, voeg de rozijnen toe en doe in het ingevette bakblik. Bak de taart ongeveer 50-55 minuten in de oven tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en serveer eventueel met een klodder zure room of wat kweepeergelei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *