Ingrediƫnten

1 ui, kleingesneden
1 teen knoflook
wat roomboter of olijfolie
een vergiet brandnetelbladeren/topjes
1 liter water
bouillonblokje
zout
peper
room

Bereiding

Smoor de ui en de knoflook in roomboter of olijfolie. Voeg de goed gewassen
jonge brandnetelbladeren en/of topjes toe, en laat deze even mee smoren.
Voeg vervolgens water, bouillon en zout en peper toe, en laat de soep ongeveer
10 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer, en maak af met
room. Eventueel kun je een aardappel meekoken om de soep wat te binden.

Ook kun je als volgt een gebonden soep maken: olie of boter smelten, net
zoveel meel er bij tot alles goed door de boter is opgenomen, goed roeren,
bouillon toevoegen en de groenten er laten koken. Pureren met de staafmixer.
Afmaken met peper en room.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *